Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаКултураЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

АСП ще представи в Русе напредъка на своя проект „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“

В изпълнение на комуникационна кампания за популяризиране на дейностите по проект BG05M9OP001-2.038–0001–С01 „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Агенцията за социално подпомагане ще проведе информационно събитие в гр. Русе.

Основна цел на проекта е създаване на възможност за независим живот на хората с психични разстройства и с умствена изостаналост чрез предоставяне на качествени и достъпни услуги в общността.

Събитието ще се проведе на 30.05.2023 г. (вторник) от 10:30 ч. до 12:30 ч. в Зала Дунав хол 1, хотел „Дунав Плаза “– гр. Русе, пл. „Свобода “5.

Участници в събитието са представители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Русе, дирекции „Социално подпомагане“ в гр. Русе , гр. Бяла,  гр. Ветово и гр. Две могили, Община Русе, Община Борово, Община Ветово, Община Две могили, Община Иваново, Община Сливо поле, Община Ценово директори и социални работници от центровете за предоставяне на социални услуги в общината, местни и регионални медии.

По време на събитието ще бъдат представени целите и дейностите по проекта, основните принципи и предизвикателства на деинституционализацията на грижата за лица с психични разстройства и с умствена изостаналост, както и добрите практики за предоставяне на социални услуги в региона.

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ

10:30-11:00 ч. Регистрация и кафе пауза за “Добре дошли”
11:00-11:30 ч. Откриване на събитието 

Презентация на тема „Деинституционализация – принципи и предизвикателства“

Модератор и лектор д-р Владимир Сотиров – психиатър и ръководител на център за психично здраве „ Адаптация“

11:30-11:45 ч. Представяне на дейностите по проекта 

Представител на АСП по проекта „Нова дългосрочна грижа за възрастни и хора с увреждания“, Агенция за социално подпомагане

11:45-11:50 ч. Представяне на информационен филм 

/Добри практики в Община Дряново/

11:50-12:00 ч. Представяне на информационен филм 

/Добри практики в Община Нови пазар/

12:00-12:30ч. Време за въпроси и отговори
12:30 ч. Закриване на събитието

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button