Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Германската компания ATN започва дейността си в Русе през август

Германската високотехнологична международна компания АТN започва дейността си през август край Русе. Това стана ясно от срещата на кмета Пенчо Милков, зам.-кмета Златомира Стефанова, управителя на компанията Мартин Хойцел и техническия ръководител за България Сава Джанфезов.

„Това е още една възможност за Русе – не само за тези, които ще имат шанса да работят при по-добри условия и заплащане, но и за цялата ни общност, която ще може да развие знания и капацитет за тази високотехнологична дейност“, заяви кметът.

Като основни предимства на Русе и региона Пенчо Милков  изтъкна отличната подготовка на технически и инженерни кадри в Русенския университет, възможността за разкриване на дуални паралелки в средното образование, както и масовото въвеждане на безплатни часове по роботика и софтуерно кодиране за учениците от трети клас в общинските училища.

Компанията ATN е с многостранна дейност, фокусирана върху иновативни инженерни решения и изработка на машини за производствената индустрия. Работата е високо автоматизирана и съобразена с изискванията за чистота на въздуха.

Компанията вече разполага със собствена производствена база в близост до град Мартен. За първата фаза на проекта българският екип ще премине специализирано обучение. В перспектива, подобно на другите филиали на компанията, служителите ще се увеличават, за да започне и същинската изработка на роботизираните машини в България.

Германската компания ATN е основана през 1999 г. и стартира своята дейност като семейно ориентиран бизнес. Сред клиентите ѝ са известни производители на автомобили като Volkswagen, Mercedes, BMW и Porsche, както и доставчици на медицинска техника, възобновяема енергия и представители на строителната индустрия.

АТN развива дейността си в САЩ, Бразилия, Китай, Испания и Южна Африка, превръщайки се международен лидер, който участва дейно в местните икономики.

Повече информация относно възможностите за кариера в компанията може да получите на dzhanfezov.sawa@atngmbh.com

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button