Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Областният управител на Русе разпореди проверка на състоянието на язовирите в региона

Областният управител на Русе Анатоли Станев разпореди проверка на състоянието на язовирите в региона. Тя вече е в ход, като за целта е сформирана междуведомствена комисия с представители на всички институции, имащи отношение по темата, съобщи Станев.

Подобни проверки на язовирите в област Русе се извършват два пъти годишно. Целта е да се обследва техническото и експлоатационното състояние на потенциално опасните водни обекти и да се проконтролира за наличието на незаконни водовземания, постройки, огради и складирани материали в отточните дерета на язовирите, както и за подприщващи съоръжения.

При евентуално констатиране на нарушения на собствениците ще бъдат съставени актове.

Според последната проверка, извършена в края на миналата година, всички язовири в Русенско са в добро експлоатационно състояние.
Три от общо четиринайсетте водоема са напълно източени и не работят. Количеството вода в останалите водоеми варира между 19 и 70 процента от максималния им обем.

При проверката на речните корита през миналата година бе установено, че на някои места дигите са обрасли с дървесна и храстовидна растителност.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button