Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани
Популярно

Община Русе финансира изграждане на паметник на Васил Левски в град Тараклия, Молдова

Средства за инициативата ще бъдат събрани и от организиран за целта предстоящ концерт на Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство

В зала „Св. Георги“ в сградата на Община Русе се проведе среща на кмета Пенчо Милков с делегация от представители на административното ръководство на населени места от молдовската област Тараклия. Групата беше водена от зам.-председателя на Районния съвет на град Тараклия Лазар Дерменжи.

По време на разговорите Пенчо Милков запозна гостите с интересни моменти от историята на Русе, както и с дейността на местната администрация в областта на социалните услуги, културата, образованието и спорта.

На срещата, на която присъства и зам.-кметът Енчо Енчев, бяха очертани перспективи за продължаване на активното сътрудничество между община Русе и област Тараклия, както и за задълбочаване на взаимоотношенията в социален и културен план. Към гостите беше отправена и покана за включването на местни фолклорни състави в тазгодишното 53-то издание на традиционния фолклорен събор „Златната гъдулка“, който ще се проведе в Парка на младежта.

В края на срещата Пенчо Милков връчи на зам.-председателя на Районния съвет на град Тараклия документи с решението на Общински Съвет-Русе и договор за отпускането на 10 000 лв. за изграждането на паметник на Васил Левски в молдовския град, с който ще се отбележи 150-ата годишнина от смъртта на Апостола. Допълнителни средства за инициативата ще бъдат събрани и от организиран за целта предстоящ концерт на Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство.

Източник: www.fakti.bg

Подобни публикации

Back to top button