Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани
Популярно

Пенчо Милков, кмет на Русе: Натрупаната в обществото агресия се проявява и спрямо средата ни на живот

Има много натрупана агресия в обществото. Тя избива не само в агресия към други хора ,но и към средата ни на живот“. Това отбеляза пред БНР кметът на Русе Пенчо Милков. Другият сериозен проблем е усещането, че няма да се получи санкция за тези действията, отбеляза кметът.

“Трябва да помислим какво да направим, за да не се нарушават обществените правила. Явно не се справяме и създаваме нарушители”.

Една от мерките, които предприемат в Русе, е разполагането на камери. Градът вече разполага с 1002 устройства. 

“Това оказва подкрепа. Дали сме достъп и на МВР в реално време.  Правим опит да намалим ширещата се вандалщина. Многократно сме хващали нарушители. Те заплащат щетите, които са предизвикали. Имаме и много дела в Районна прокуратура за унищожаване на общинско имущество“.

Пенчо Милков разказа в предаването “Преди всички” как човек е стрелял с пистолет срещу стъклото на спирка от градския транспорт.

“Който разрушава по този начин обществено имущество, малко му трябва да наруши и други норми”.

Кметът е водили  преписки за изрисуване на сгради.

“Колкото пъти нещо се счупи, ние трябва да го оправим. Колкото пъти се замърси, трябва да го почистим. Хората чупят и замърсяват, когато са свикнали да живеят в такива  среда”

Няколко са местата, които предизвикват повишен интерес от страна на вандалите, отбеляза той.

Има хора, които носят спрей в джоба и смятат, че ако някъде се подпишат са велики. Приканвам ги да нарисуват картина”.

Кметът отчете и проблем с хора, които са доста над детската възраст, но се събират на детски площадки и употребяват алкохол, а с теглото на тялото си чупят уредите.

“Паметникът на моряка също е любимо място на една група хора със странно поведение.

Надлезът на бул. „България“ го чупят за пореден път, въпреки видеонаблюдението и осветлението. Колкото е по-красиво нещо, толкова по-любимо е за унищожителите”.

Камерите и дейностите в последните години доведоха до хора, които са санкционирани, отбеляза Милков.

“Но обществото губи страшно много пари. Само за ремонт на детските площадки в Русе годишно отива бюджет от 150 хиляди лева. Той приключва още до септември”.

Към вандализма кметът прибавя и умишленото замърсяване на околната среда. 

“Строителни материали се струпват в определени зони”.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button