Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Русе е сред градовете, в които се проучва площадка за медицински хеликоптер

Избран е изпълнител за извършване на полети с вертолети за нуждите на спешната медицинска помощ по въздуха

Изпълнени са огледи и оценка на възможните места за изграждане на болнични вертолетни летища в София, Варна, Бургас, Русе, Ямбол, Плевен, Монтана и други градове, като е извършено геодезическо измерване и аеронавигационно проучване. Това съобщиха от Министерството на транспорта днес.

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев е подписал решението за избор на изпълнител за извършване на полети с вертолети за нуждите на спешната медицинска помощ по въздуха (HEMS).

Надявам се, че до средата на месец юли 2023 г. България вече ще разполага с вертолети и екипажи за нуждите на своите граждани. Човешкият живот и здраве е абсолютен приоритет за нас, затова това е поредният поет и изпълнен ангажимент от страна на служебното правителство“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Полетите ще се изпълняват от две оперативни бази за HEMS на територията на България, осигурени от държавата, с хеликоптери и персонал за всяка база

Източник: www.dunavmost.bg

Подобни публикации

Back to top button