Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Русе отбелязва в два дни 186 години от рождението на Левски

186 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще бъдат отбелязани тържествено в Русе днес и утре.

Церемонията по полагане на венци и цветя, организирана от Община Русе, ще се проведе тази вечерот 19 ч. пред паметника на Левски в Парка на възрожденците.

В събитието ще се включат Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев и 13-и Младежки гвардейски отряд. Свои изпълнения ще представят ученици от НУИ „Проф. В. Стоянов“ и възпитаници на Общинския детски център за култура и изкуство.

Панихида в памет на Апостола ще отслужат Русенският митрополит Наум и свещеници от  Русенската митрополия.

Утре, 19 юли, Община Русе организира прожекция на филма „ЛЪВСКИЙ – европеец в Българско“. Делото на великия революционер ще оживее на екрана в зала „Европа“ на Доходното здание от 18 часа.

Автор на лентата е младият режисьор Искрен Красимиров. Сценаристи са Илиана Минковска и Красимир Стефанов, а главната роля е поверена на  актьора Симеон Владов. Разказвач е журналистът Златимир Йочев, а консултанти на филма  са историците проф. Пламен Митев и проф. Иван Стоянов.

Филмът е документално-игрален. Репликите са оригинални думи от тефтерчето на Апостола, без нито една добавена дума от сценаристите.

Входът на прожекцията за русенци и гостите на града е свободен.

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button