Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Три спирки в Русе се превърнаха в 3D арт пана

Традиционният „Street Art Пленер“ отново изненада приятно русенци с майсторски изрисуваните пана, поставени на три автобусни спирки в града – пред Централна жп гара, „Подстанция“ и „Младежки дом“. Спирките от мрежата на градския транспорт са избрани от организаторите на инициативата Ощинска фондация „Русе – град на свободния дух“, така че да кореспондират с творческата идея на художниците. Арт събитието се случва с финансовата подкрепа на компаниите „Тива Плюс“ и „Холеман“.

Трите арт пана представят творческата концепция на талантливите артисти от „Giart“ – „Всички пътища водят към Русе“, която цели да представи града като отворен за посетители. Транспортната свързаност е важна част от облика на всяко населено място, а Русе може да бъде определен като гостоприемен и достъпен град с разнообразни транспортни възможности. В Русе продължава да се работи по създаването и на добра градска и извънградска вело мрежа, а архитектурните дадености дават чудесни възможности и за пешеходни турове.

Освен естетически цели, „Street Art Пленер“ има за задача и подобряване на качеството на градската среда. Използваната от артистите от „Giart“ техника е така нареченото „каширане“. То представлява залепяне на постери или широкоформатни рисунки (принтове) фотографии по фасади на сгради, крайпътни стени, покриви и други елементи от градската среда. В случая 3D рисунките са отпечатани на прозрачно фолио, което пропуска слънчевата светлина, както и осигурява видимост, без това да нарушава целостта на художественото произведение.

Творческият екип „Giart“ се състои от сестрите Невена и Евгения Лефтерови, които са водещи имена в сферата на стрийт арта у нас. Основната им цел е популяризирането на това изкуство в България, както и насърчаването на млади автори, работеща в сферата на 3D графитите и уличното изкуство.

Източник: www.obshtinaruse.bg

Подобни публикации

Back to top button