Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниПрепоръчаниСпорт
Популярно

24 медала и две купи за децата на Фондация „Александър Русев“ от международен плувен турнир

Изключително вълнуващо приключи Пети Международен турнир по адаптирано плуване, който се проведе на Басейн „Спартак“ в град София на 14 май 2023 г.

Това е единадесетият турнир по адаптирано плуване, организиран от Фондация Воден път, благодарение на председателя на Общински съвет – София Георги Георгиев, както и с подкрепата на Петър Стойчев.

10 деца от Фондация „Александър Русев“ взеха участие и покориха плуването свободен стил и гръб, грабвайки 2 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала. Към колекцията си децата на Илиян Русев – Скури добавят поредните 2 купи, завоювани при щафетите на25 и 50 метра свободен стил и смесено плуване.

За морална и емоционална подкрепа по време на състезанието беше и Елена Петрова, която освен позната с ролите си в киното, телевизията и театъра, е и посланик на УНИЦЕФ България. Нейното специално отношение на деца от аутистичния спектър я доведе в Русе, където заедно с Илиян Русев – Скури вече работят по съвместна инициатива, чрез която да се съберат средства за построяването на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения.

Децата на Фондация „Александър Русев“ показаха през последните 9 години, че със сила на духа, постоянство и много труд, няма невъзможни неща. Илиян Русев-Скури не спира да се бори за мечтата в Русе да бъде създадено място, на което всички нуждаещи се да могат да получат адекватна специализирана грижа.

Неоспорима е и нуждата за басейн с подходяща за състезания и турнири дължина на коридорите, такива, каквото нашите деца виждат единствено в другите градове в България.

И нека не забравяме, че всеки спечелен медал на дете е силното горящо пламъче на вярата в сърцето на всеки родител.

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button