Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Екип на екоинспекцията в Русе извърши извънредна проверка на фирма в града заради сигнали за миризми

Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, в който се е включил и директорът на инспекцията Анелия Николова, е извършил проверка вчера, в извънработно време, на фирмата “Оргахим Резинс” АД. Причината за проверката са постъпили сигнали за миризми, характерни за производството на дружеството, съобщи днес пиарът на РИОСВ Рени Петрова.

Потърсено е съдействие от “ВиК”- Русе – оператор на канализационната система, за ревизия на шахтите по колектор “Трети март”. Силна миризма е усетена в началото на площадката на дружеството.

При проверка на локалната пречиствателна станция е установена концентрирана миризма на разтворител. При ревизия на приемната шахта експертите са констатирали наслагвания на органични масла, използвани при производството на смоли. Взети са проби от лаборант на “ВиК”. Проследен е потокът на отпадъчните води, като в шахта преди събирателната е констатирана същата субстанция. От там също са взети проби, които ще се изпитват в лабораторията на “ВиК”-Русе.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button