Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Екоминистърът даде серия от обещания на хората в Русе за по-чист въздух

След серия протести за по-чист въздух в Русе, министърът на околната среда Юлиян Попов посети града, за да се срещне с местните хора. Те са поискали анализ на въздуха, за да се изясни какво дишат. Поискали са резултатът да бъде представен на здравните власти, съобщава БТА.

Попов е поел ангажимент да се извърши по-сериозен анализ на състоянието на въздуха, както и много комплексна проверка на източниците на замърсяване на въздуха в Русе и тя да не е единична, а по-скоро постоянна. Ангажирал се е и със създаването на експертна комисия, както и с това да бъдат направени законови промени за санкциите към предприятията замърсители.

“Миризмите са тежък проблем, защото не подлежат на лабораторно засичане. Миризмата е признак на органични съединения, химически отравяния и обгазявания. Създадохме работна група, която е стигнала до междинен доклад. Очаквам до края на февруари да излезем с конкретни предложения за законови промени по отношение на миризмите”, отбелязал екоминистърът по време на продължилата близо 3 часа среща.

Източник: www.dnevnik.bg

Подобни публикации

Back to top button