Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини
Популярно

Европейският шампион Джан Зарков стана Спортист на месеца

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи европейския шампион по вдигане на тежести до 17 г. Джан Зарков като „Спортист на месеца“. Инициативата за награждаването на изявени ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе е на директора Евгени Недев. Целта й е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Зарков е възпитаник на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и през юли завоюва злато на международното състезание в Молдова, за което получи парична награда от кмета. Той триумфира в категория до 49 кг и събра двубой от 187 кг (80 кг в изхвърлянето и 107 кг в изтласкването), с което изпревари с един килограм в подреждането италианеца Еторе Пилато.

„Европейската титла е отговорност, но да бъдеш „Спортист на месеца“ означава да си за пример не само в залата сред съотборниците си, но най-вече за съучениците в Спортното училище. Продължавай да ги вдъхновяваш с усърдието и постиженията си“, обърна се Милков към 16-годишния състезател.

Следващото предизвикателство за Джан е Световното първенство по вдигане на тежести в Мексико, където ще се състезава в категория до 55 кг и вече се готви активно.

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button