Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Общината дава терен за водно-рехабилитационния център „Александър Русев“

Община Русе дава терен за водно-рехабилитационния център „Александър Русев“. Става въпрос за терен на ул.“Руй планина“ с площ от 6627 кв. м, като общинските съветници трябва да гласуват включването му в годишния план за разпореждане с общинска собственост и да подкрепят учредяване на безсрочно, безвъзмездно право на строеж на фондация „Александър Русев“.

Фондацията е създадена пред 2016 г., и е определена за извършване на дейност в обществена полза. Съобразно актуалния учредителен акт тя има за цел развитие на плувните спортове; подпомагане и осъществяване на водно-терапевтична и водно-рехабилитационна дейности за деца и възрастни с увреждания.

В момента фондацията предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на 100 деца с увреждания, при изготвен времеви график, в басейн в сградата на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“-Русе. Предвид ограниченото време, в което е определено ползването на басейна, и нуждата на децата от специализираните услуги, фондацията желае да изгради специализиран водно-рехабилитационен комплекс в общинския урегулиран поземлен имот.

В комплекса ще могат да се предоставят пълноценни водно-терапевтични и водно-рехабилитационни услуги на деца и възрастни, с вродени или придобити трайни увреждания, или на такива, които се нуждаят временно от възстановителни водно-рехабилитационни занимания по здравно предписание, определени и като социални услуги.

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button