Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

„Общински транспорт Русе“ ЕАД иска да изгради ново депо за близо 30 млн. и да закупи 85 автобуса за около 70 млн.

С писмо вх. №30-591-46#7/08.01.2024 г. изпълнителният директор на „Общински транспорт Русе“ ЕАД е предоставил за одобряване от Общински съвет – Русе Бизнес план за развитието на „Общински транспорт Русе“ ЕАД за периода 2024-2026 година, на основание чл. 26, т. 1 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия.

„Общински Транспорт Русе“ ЕАД е акционерно дружество, в което едноличен собственик на капитала е Община Русе и по смисъла на чл. 2, ал. 1, т. 1 от Закона за публичните предприятия е общинско публично предприятие. Предмет на неговата дейност е осъществяване на услуги в областта на обществения транспорт. Дружеството е единствения оператор на тролейбусни превози на територията на град Русе и обслужва 7 тролейбусни линии. През м. май и м. ноември 2023 г. Община Русе възложи на общинското дружество превоз на пътници допълнително по 9 нови автобусни линии.

Планирани са и инвестиции, за които няма осигурено финансиране:

– проектиране на новото депо – 2 млн. лв.;

– строителство и оборудване на новото депо – 30 млн. лв.;

– закупуване на 85 броя автобуси – 70 млн. лв.;

– закупуване на авариен влекач, мобилна платформа, автовишка и електролаборатория – 3 млн. лв.

Финансирането на инвестиционните разходи е предвидено да се извършва предимно със средства от новия програмен период 2021-2027 г., както и с допълнителна финансова подкрепа от Община Русе.

Бизнес планът за развитието на „Общински транспорт Русе“ ЕАД за периода 2024-2026 година ще бъде одобрен от общинските съветници в Русе в края на този месец.

Източник: www.rousse.info

Подобни публикации

Back to top button