Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Русе подписва меморандум с УНИЦЕФ

Визитата ще се осъществи

Днес на редовната сесия на Общинския съвет бе гласувано Община Русе да подпише меморандум за сътрудничество с детския фонд на ООН (УНИЦЕФ). Предложението е на общинската администрация и цели да бъдат реализирани съвместни дейности и мерки, които ще спомогнат за подобряване потребностите на децата и семействата бежанци и мигранти в България.

Предвид усилената бежанска и мигрантска вълна от страни като Украйна, Сирия, Афганистан и нелегалното преминаване на хора през границите на България, голяма част от тях и деца, най-често непридружени от родителите и близки и поставени в допълнителен риск, УНИЦЕФ предприема действия за реализиране и финансиране на дейности, насочени към защита и специална закрила на децата бежанци и децата мигранти и техните семейства в своята Програма „2023-2027“.

Съгласно меморандума Община Русе се ангажира да осигури достъп до различни форми на подкрепа на представители на УНИЦЕФ – информация и подкрепа за достъп до социални услуги и приобщаване, както и закрила и помощ от насилие. Ще бъде координирана и комуникацията с компетентни органи и официални доставчици на социални услуги на територията на община Русе.

Очаква се през следващата седмица представители на УНИЦЕФ и Държавния секретариат по миграция на Конфедерация Швейцария да посетят Община Русе. Визитата ще се осъществи в рамките на проект „Подобряване на подкрепата и интеграцията, системата за грижа и закрила на децата бежанци и мигранти в страните от ЕС”. Делегацията ще посети Кризисния център за непридружени деца бежанци, както и Центъра за подкрепа на бежанци „Синя точка“ на БЧК – Русе.

Източник: www.fakti.bg

Подобни публикации

Back to top button