Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Русе се включва в Световния ден на ходенето

Националната спортна проява ще се проведе на 6 октомври в Парка на младежта

Русе ще се включи в Националната спортна проява Световен ден на ходенето 2023. Тя ще се проведе на 6 октомври /петък/ в Парка на младежта. Проявата се организира от Община Русе, Спортен клуб „Компас – крос“, Федерация „Спорт за всички“ и е с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Стартът на спортното събитие ще бъде даден в 17:30 ч до Вазата в Парка на младежта, като е необходимо участниците да преминат предварително определено трасе в парка с ходенебягане или каране на колело. В Световния ден на движението могат да се включат всички желаещи, като в края на събитието участниците ще имат възможност да участват в организирана томбола.

Спортната инициатива се организира за 31-ви пореден път, и цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В Световния ден на ходенето Българската федерация спорт за всички предава като послание към общините призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и е под патронажа на министър Димитър Илиев. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2023 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Източник: www.dunavmost.com

Подобни публикации

Back to top button