Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Декларация против инсинератора

Декларация против изграждането на инсинератор за изгаряне на болнични отпадъци в Гюргево гласуваха днес общинските съветници в Русе. Решението беше взето единодушно.

В заседанието участваха и представители на Регионалната екоинспекция и на Регионалната здравна инспекция, които потвърдиха отрицателните становища на всяка от институциите. Те припомниха, че в представеното инвестиционно предложение липсват анализи, данни и факти, с които да се потвърди липсата на негативно въздействие върху качеството на въздуха в Русе и здравето на русенци при изграждане и действие на инсинератора.

От екоинспекцията са внесли в Министерството на околната среда и водите искане за провеждане на процедура по ОВОС в трансграничен контекст. Здравното министерство на България също даде отрицателно становище за проекта, като посочи, че инвестиционното предложение е потенциално неблагоприятно в трансграничен контекст и не представлява инвестиция, която свежда до минимум отрицателните последици за човешкото здраве.

На 16 септември в Гюргево е организиран поредният протест срещу изграждането на съоръжението. Шествието ще започне в 16:00 ч. от театър „Тудор Виану“.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button