Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Няма голям интерес към втория етап от процедурата за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост в Русе. До края на февруари са подадени едва 5 проектни предложения, като всички са от резервния списък от първия етап, от който отпаднаха 25 сгради.

Според директора на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи“ в Община Русе Ивайло Кадишев, основната причина за слабия интерес е условието за съфинансиране от етажната собственост на 20% от стойността на допустимите разходи.

Междувременно стана ясно, че срокът за кандидатстване по втория етап на процедурата за саниране се удължава до 28 март. По този начин се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят. Документите по процедурата за кандидатстване остават същите, както досега, като към тях трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност.

Сдруженията на собствениците, които желаят да се включат в Етап II, трябва да подадат заявление в Община Русе до 18 март включително. Размерът на безвъзмездните средства от Националния план за възстановяване и устойчивост е над 280 милиона лева. С цел избягване на концентрация на средствата и постигане на по-добро териториално разпределение на предоставения ресурс той е разпределен между шестте района за планиране, като за всеки един от тях е заложен лимит на безвъзмездната финансова помощ в размер до малко над 47 милиона лева, който обаче не е гарантиран бюджет. В първия етап по процедурата за саниране, бяха одобрени 7 блока в Русе с финансиране за над 21 милиона лева.

Източник: www.actualno.com

Подобни публикации

Back to top button