Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Повече от 100 специалисти участват в международна конференция по спинална хирургия в Русе

Повече от 100 специалисти участват в международна конференция по спинална хирургия в Русе. За втора поредна година сме домакини на Международната конференция по спинална хирургия и това е висока оценка за нас. Радвам се, че за участие в нея успяхме да привлечем водещи световни имена в спиналната хирургия от САЩ, Испания, Русия и Турция. Тук са и най-големите български авторитети в тази толкова трудна и тънка специалност”, каза управителят на Университетска болница “Медика” в Русе д-р Ивелин Йоцов, който откри научния форум.

Председателят на Българската асоциация на спиналните хирурзи и началник на отделението по ортопедия, травматология и спинална хирургия в УМБАЛ “Медика” чл. кор. проф. д-р Стефан Станчев, коментира за БТА, че проблемите са огромни у нас и по света заради застаряващото население.

“Гръбначният стълб е една от анатомичните области, които се засягат през всички периоди на стареенето. Те водят до съответната симптоматика, болести, поставят и много тежки финансови проблеми. Изискват изключително сериозно отношение към тях”, каза проф. Станчев.

По думите му за съжаление у нас са изключително малко хирурзите, които работят в областта на гръбначната хирургия.
“Това е най-интелигентната хирургия, най-високо ценената в световен мащаб. Тя изисква и много по-дълъг период на обучение”, каза още специалистът.

По време на форума в научните доклади ще бъдат развити теми, свързани с възстановяването на сагиталния баланс на гръбначния стълб, нови хоризонти в диагностиката и лечението на сколиозите и на дегенеративните деформации на гръбнака, включително възможностите на роботизираните технологии при хирургичните интервенции и 3D-принтирането на персонализирани импланти.

Според националния консултант по неврохирургия чл. кор. проф. д-р Николай Габровски гръбначната хирургия е една от дисциплините в съвременната медицина, която е претърпяла огромно развитие.

Конференцията се организира от Българската асоциация на спиналните хирурзи, лечебни заведения “Медика”, Русенския университет и Българската ортопедична и травматологична асоциация.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button