Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Русе – градът на Дунав, когото всички наричат Малката Виена

В новата ни рубрика “Уикенд ОКОло” ще представяме забележителности, които могат да се видят за два дни на максимум 50-ина километра от областните градове в България. Проектът се реализира съвместно с Министерството на туризма.

Публикациите ще излизат всеки четвъртък до края на годината. Те ще улеснят планирането на вашите уикенди, в които не само да отдъхнете, да се насладите на вкусна и сезонна храна, но и да разгледатфе интересни забележителности – манастири, музеи, природни феномени.

Днес ви предлагаме всичко, което си заслужава да видите в Русе и региона.

Русе е най-красивият български град по поречието на река Дунав. Известен е като Малката Виена, защото съдържа частица от атмосферата на австрийската столица, известна по цял свят със своите неокласически сгради и барокови дворци.

Основната заслуга за това е река Дунав, която винаги е играла важна роля в развитието на Русе. По нейното течение и до ден днешен прииждат културни влияния от Западна Европа.

По всяко време на годината градът очарова с изящните си сгради от началото на миналия век, направени в неокласически стил, смесващ барок, ренесанс, готика.

И още – с прекрасните си градски паркове и светещи фонтани, разположени на най-неочаквани места. С безкрайните пешеходни и велоалеи, които кръстосват градския център и зоната около Дунав. С множеството исторически и културни забележителности.

Ако сте в града през май, ще станете свидетел на традиционния Фестивал на туристическите забавления и анимации. Тогава Русе просто сияе – фонтаните искрят в различни цветове, весели компании изпълват площадите. По улиците свирят музиканти, хората се забавляват до късно с бира в ръка. Един масов хепънинг на открито, на който всички са поканени.

Градът е много приятен и за нощни разходки из центъра. Примерният ви маршрут може да започне от Доходното здание – изумителен архитектурен шедьовър, дело на виенския архитект Паул Бранк.

Източник: www.24chasa.bg

Подобни публикации

Back to top button