Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт

Русе ще има нова спортна зала с басейн

Министерският съвет одобри трансфера на 2 665 500 лв. към Община Русе за изграждане на спортна зала с басейн в двора на СУ “Васил Левски” в кв. Дружба.

С постановление 41 от този месец правителството пренасочи средствата, които през декември 2021 г. отпусна за ремонт на инфраструктурата и осигуряване на експлоатационна годност на Летище Русе. За това информират от местната власт.

“Това е поредната подкрепа на държавата по важен за Русе въпрос, защото в кварталите “Дружба“ и “Чародейка“, където е концентрирана голяма част от населението, няма друго спортно съоръжение. Когато започна проектът, планирахме ежегодно да заделяме суми за реализирането му, но в настоящата ситуация се надявам да направим решителни крачки по-бързо“, обясни кметът Пенчо Милков.

Изграждането на спортната зала с басейн започна през 2020 г., но бе спряно, след като фирмата строител бе обявена в несъстоятелност във време на нарастваща инфлация и рязко поскъпване на строителните материали.

Заедно с 1,2 млн. лв. целева субсидия, сумата, която Общината осигурява тази година за обекта, става 3,8 млн. лв. Общата стойност съгласно актуалните цени е 5,5 млн. лв., като половин милион е вече изразходван.

“Това означава, че остава осигуряването на малко повече от 1 млн. лв., което е напълно възможен разход за общината“, обясни Милков.

Наред с това Община Русе е подготвила техническото задание за избор на нов изпълнител и обявяването на обществената поръчка предстои в най-кратки срокове.

След сключването на договор с “Еърпорт Русе“ ООД, което вече реализира първите стъпки от инвестиционната си програма за летището, се предвиждаше отпуснатите 2,6 млн. лв. да бъдат върнати на държавата. С усилията на кмета Пенчо Милков обаче, те не са “загубени“, а се пренасочват към другия важен за общността проект.

Източник: www.focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button