Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

XI Академия за акушерки ще се проведе в Русе

И тази година Алиансът на българските акушерки ще събере на едно място акушерки от цяла България и специалисти, посветили се на грижата за женското и детското здраве, за да обменят опит и добри практики. Форумът ще обедини лектори и теми под наслов „Профилактика на женското здраве. Ролята на акушерката в болничната и извънболнична помощ“, съобщават организаторите.

Откриването на  Академията да се състои  на 3 ноември, петък, в Грандхотел Рига – Русе, със студентска сесия. Планирано е в рамките на няколко часа, преди официалното откриване, да се проведе презентационен панел модериран от студенти. Събитието ще даде възможност за споделяне на опит и добри практики от преподаватели, студенти и практикуващи акушерки. На форума са поканени да присъстват и студентите, наградени в конкурса за есе „Защо избрах да бъда акушерка“, който се проведе месец май тази година София.

Алиансът на българските акушерки ще награди завършилите с най-висок успех акушерки от Випуск 2023 г. от всички медицински университети.

В програмата на 5 ноември  ще бъде проведен допълнителен курс-обучение в подкрепа на изграждане на „Самостоятелни акушерски практики“. Ще бъде споделен опитът на колеги, които вече работят и са изградили своя самостоятелна практика, ще бъдат дадени практически насоки за акушерки, които биха искали да открият свои практики. За участие във форума са се регистрирали 200 участници, както и лектори и гости от Румъния и Сърбия.

Лектори на събитието ще бъдат проф. д-р Атанас Щерев, проф. д-р Таня Тимева,  Доц. Михаела Раду от Румъния, акушерка Радмила Михайлович от Сърбия, акушерки и лекари от лечебните заведения в Русе и цялата страна.

С програмата на форума можете да се запознаете тук.

Източник: www.zdrave.net

Подобни публикации

Back to top button