Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПолитикаТОП новини
Популярно

Екстремните температури в Русе повредиха част от пейките книги

Част от пейките във формата на книги, съдържащи информация за Русе и бележити личности, вече са повредени и покритията с надписите са нечетивни. Оказва, че изборът на мястото, където да се поставят, е от ключово значение.

Най-силно са пострадали пейките, които са изложени на жаркото слънце – особено двете, които са пред Паметника на свободата. Фолиото е напукано, надписите с текстове и снимки са избледнели и нечетивни, а отделно недобросъвестни русенци са ги използвали да лепят дъвки и стикери по тях.  Пейките книги, които са имали щастието да са на сенчести места, са доста по-запазени, макар че и при тях на места защитното фолио е започнало да се отлепя. Очаква се общината да направи оглед и да помисли как да ги възстанови.

Реализацията на идеята на определени места в града да се разполагат пейки книги, които да разказват и напомнят за важни исторически събития и личности, свързани с Русе, започна преди две години .Част от пейките бяха осигурени от общината като част от рекламна кампания за популяризиране на туристически маршрут „Героите на свободата“ по идея на Консултативния съвет по туризъм, а някои са дарени от организации.

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button