Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Лечебни заведения „Медика“ надгражда сътрудничеството с Монголия

С добри новини за нови съвместни проекти и разрастване на партньорските отношения с Монголия се завърнаха в Русе административният директор на Лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова и медицинският директор д-р Панайот Панайотов. Заедно с почетния консул на Монголия у нас проф. д-р Камен Милков и ректора на Русенския университет акад.Христо Белоев те бяха на визита в монголската столица Улан Батор от 26 май до 4 юни.

Българската делегация посети Университета по традиционна монголска медицина и новия Болничен център на Манба Датсън „Бод съдгълтън“. Там партньорите отчетоха ползотворните резултати от 7-годишното сътрудничество.  Двата университета подписаха нов договор за обмен на специалисти и студенти.

Визитата продължи със среща със зам.-председателя на Великото Народно събрание на Монголия и председател на групата депутати за приятелство с България Сандалгийн Одонтуя. Тя изрази своето задоволство от международните отношения, за които „Медика“ допринася. Бе обсъдена и следващата стъпка – откриване на център за традиционна монголска медицина в България, както и популяризиране на Монголия като туристическа дестинация в нашата страна. Очаква се съвсем скоро да бъдат обявени датите, на които първите туристически групи могат да посетят азиатската страна с вековна история и характерен бит и култура. От своя страна монголските туроператорски партньори заявиха интерес за разработване на маршрути в България, съществено внимание при които да бъде отделено на балнеологичните услуги, с които се слави нашата страна.

През последните дни от визитата бе проведена и среща в Монголския национален университет. След обсъждане на параметрите на сътрудничество и анализиране на изградения опит, ректорите на Русенския университет и монголското висше учебно заведение подписаха договор, в който са предвидени участия в научни конференции, работа по съвместни проекти, обмен на студенти и преподаватели и др. Предстои УМБАЛ „Медика Русе“ да подпише договор с университетската болница към Монголския национален университет, в която се обучават медицински кадри.

Само за десетина дни българската делегация доразви партньорствата си в Монголия и се завърна с перспективи за още по-добро сътрудничество.

Източник: www.rusemedia.com

 

Подобни публикации

Back to top button