Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Оросяват центъра и улиците на Русе заради жегите след 13 часа

Заради високите температури започна оросяването на центъра на Русе, като се използва една машина. Пръскането с вода започва след 13 часа, а шофьорът на малката цистерна споделя, че само за 10 минути там, откъдето е минал, плочките вече са сухи. Същевременно по график има ангажирана и една голяма цистерна, но тя работи по оросяването на русенските улици.

Сутрин малогабаритната техника се използва за поливане на цветята там, където няма изградена и работеща поливна система. Става ясно, че в тези летни дни е много трудно да се запазят цветните фигури. От една страна те трябва да се поливат, в резултат на което стават трудно достъпни за плевене, тъй като почвата е мокра. От друга страна тревата избуява и за да се оплевят, е необходимо поне един ден да се пропусне поливането на мястото, където е предвидено да се работи. Има и още един проблем свързан с бегонията, която е използвана за червения цвят. Горещините водят до изсъхването на това цвете, въпреки редовното поливане, защото е сенчесто растение и се налага допълнителни инвестиции за подновяването й и ново разсаждане. Жегата е унищожила около 40 % от засадените бегонии.

Същевременно продължава по план ремонтът и възстановяването на поливната система в градската част, за което Русе Медиа. Освен подмяна на пръскачите се извършва и настройка на разпръсквачите, а това създава неудобство и известно недоволство сред преминаващите, защото някои се оказват измокрени изненадващо. Поради тази причина дейностите приключват още в ранните часове и се работи поетапно, като предстои да се възстановят поливните точки и в пространството пред операта. До момента са подменени изцяло 40 пръскача, като се очаква доставка на още толкова. Подземната инсталация в тревната площ функционира нормално и се очаква да бъде възстановено изцяло поливането на зелените площи в центъра.

Източник: www.rusemedia.com

Подобни публикации

Back to top button