Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

За изминалото денонощие пожарникари в Русенско са реагирали на 12 сигнала

Вчера сутринта в 08:01 часа 5 служители от  Втора РСПБЗН с два автомобила са изпратени на сигнал за запалена кухня в заведение на адрес в гр. Русе на  ул. Рига. При пристигане на място пожарникарите установяват, че произшествието е възникнало от пръснала мазнина към газовия котлон, при което се е запалила аспирацията . В резултата на пожара е унищожена част от аспирацията, кухненско оборудване и подпокривно пространство. В 09:03 часа екип на ССОД – Русе е посетил местопроизшествие с лек автомобил на изхода от Русе в посока Бяла, където е оказал съдействие на ЦСМП за пренасяне на пострадал от лекия автомобил до линейката.

В 13:39 часа е получено съобщение за пушек в района на жп линията под тенис кортовете в парка в Русе. На място е установено, че няма пожар, а е пален огън най-вероятно за приготвяне на храна от бездомник.

За времето от 11:38 до 12:35 часа служители от  РСПБЗН – Сливо поле са гасили запалени сухи треви на адрес в с. Юделник, а от 14:02 до 15:28 часа служители от  РСПБЗН – Ветово с два автомобила са гасили пожар в сухи треви в с. Глоджево, като и двете произшествия са ликвидирани без щети.

Между 15:24 и 19:45 часа огнеборци от Втора РСПБЗН, от Първа РСПБЗН и ССОД са изпратени на сигнал за запалена суха трева на адрес в гр. Русе на ул. Рига. При пристигане на пожарникарите на място са установили, че от горящите треви се е запалила и новострояща се вила с дървена конструкция. Спасени от пожара са 6 сгради в съседство. Пострадали хора няма.

По още 4 сигнала за пожари в сухи треви са работили пожарникарите вчера. Такива произшествия са имали служители на РСПБЗН – Сливо поле на адрес в с. Бабово /от 15:27 до 18:53 часа/, където гасенето на пожара е било изключително затруднено, заради силен вятър. От РСПБЗН – Бяла са гасили такъв пожар в с. Копривец, от 16:49 часа до 18:20 часа, като произшествието е възникнало от запалена трева в двор от собственик на имот и се развило в близост до къщи, но при намесата на огнеборците не е допуснато да обхване и тях.

Следващите подобни сигнали са били за горящи сухи треви в с. Юделник, там от 16:49 до 18:20 часа са изпратени служители от  Първа РСПБЗН – Русе, а от 18:53 часа до 20:10 часа екип от РСПБЗН – Сливо поле е извършил гасене на адрес в с. Малко Враново.

Вечерта, за времето от 18:24 до 20:45 часа, пожарникари с два автомобила са изпратени на сигнал за запален гараж на адрес в с. Николово. На място е изяснено, че пожарът е възникнал от оставен без надзор запален газов котлон. Спасена е къщата в съседство.

В 22:19 часа служители с три автомобила, от Втора РСПБЗН и от Първа РСПБЗН в Русе, са изпратени за гасене на пожар в магазин на бул. Тутракан в Русе. Мъж от търговския обект е отведен от екип на ЦСМП за преглед в УМБАЛ “Медика“ в Русе, тъй като е пострадал при гасене с пожарогасител. По записите от охранителните камери на обекта е установено, че пожарът е тръгнал от външно тяло на климатик.

Източник: www.focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button