Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Буферният паркинг в Русе показа как работи системата за изчакване на камионите

Възможно ли е да се манипулира опашката?

За първи път буферният паркинг представи официално как работи изградената система за изчакване на товарните камиони преди да преминат през граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Това стана в присъствието на кмета Пенчо Милков, евродепутата Петър Витанов и румънски представители, предава Русе Медиа. Гостите бяха разведени навсякъде и получиха отговор от представител на паркинга на всичките си въпроси.

Във видеото може да видите как функционира контролната зала и видеонаблюдението, както и ще чуете какви са разискваните въпроси по отношение на информационното табло, статусите на камионите, виртуалната опашка от изчакващи и как точно работи създадената система.

Възможно ли е да се манипулира опашката и има ли възможност за пререждане и даване на приоритет според националност на шофьорите – това бяха част от въпросите, които бяха поставени от наши и румънски превозвачи и представители на гостите. Бяха показани как изглеждат устройствата, които се дават на шофьорите на виртуалната опашка. Изненада и приятно впечатление беше наличието на преводачи, с помощта на които се осъществява комуникацията с изчакващите шофьори. Стана ясно, че се поддържат преводачи на румънски и турски език.

Гостите бяха запознати и с един отскоро появил се проблем, създаван от шофьорите на камиони. Както е известно, със заповед на кмета номера от виртуалната опашка взимат и престояващите на други паркинги на територията на общината, за да не се нарушава редът.

Оказва се, че около 200 тира, вземат номер за опашката, но не влизат на нито един от паркингите в района на ГКПП Дунав мост, а търсят варианти за престой по странични улици, отбивки или направо на пътното платно, което се оказва предпоставка за пътни инциденти. Това нарушава указаната с табели забрана за спиране и престой на булевардите, а отделно дава възможност за криминални прояви, свързани с източване на гориво, посегателство върху товари и нежелани мигрантски трансфери.

Кметът Пенчо Милков и представителите на паркингите се обединиха около нуждата от активно съдействие на Пътна полиция и ДАИ, които да проведат насочени проверки и да наложат по-строг контрол.

Източник: www.dunavmost.com

Подобни публикации

Back to top button